RSS

Category Archives: Социјална исклученост

Гугл во борба за геј-бракови

Гугл почна со нова кампања за да поттикне власти во голем број држави на легализација на хомосексуални бракови

Иницијативата „Legalize Love“, почна во Полска и Сингапур, и ќе биде фокусирана на места со изразена хомофобична култура каде постојат анти-геј закони.Тоа не е првпат Гугл да изразува поддршка за истополни бракови и за Свети Валентин беше објавен „Дудл“ кој вклучуваше промоција на љубов меѓу лица од ист пол.

Advertisements