RSS

Category Archives: Настани

ПОД ЕДЕН ПОКРИВ 15 – ЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО СО 2.600 ДЕНАРИ ПОМОШ – Телма Телевизија

ПОД ЕДЕН ПОКРИВ 15 – ЧЛЕНО СЕМЕЈСТВО СО 2.600 ДЕНАРИ ПОМОШ – Телма Телевизија.

Advertisements
 
Напишете коментар

Posted by на Октомври 18, 2012 in Настани

 

Во Струмица двојно повеќе невработени од Гостивар – Нова Македонија

Во Струмица двојно повеќе невработени од Гостивар – Нова Македонија.

 
Напишете коментар

Posted by на Октомври 16, 2012 in Настани

 

ОПШТИНИТЕ НЕ СЕ СПРАВУВААТ СО СИРОМАШТИЈАТА – Телма Телевизија

ОПШТИНИТЕ НЕ СЕ СПРАВУВААТ СО СИРОМАШТИЈАТА – Телма Телевизија.

 
Напишете коментар

Posted by на Октомври 16, 2012 in Настани

 

Промоција на Извештајoт за сиромаштија и социјална исклученост за 2011

Во ЕУ Инфо центарот денеска ќе биде промовиран годишниот Извештај за сиромаштија и социјална исклученост во Република Македонија за 2011 година.

Годишниот Извештај за сиромаштија и социјална исклученост 2011 има за цел да направи процена и анализа на политиките, трендовите и предизвиците и состојбата на ранливите групи во доменот на сиромаштија и социјална исклученост, согледана во различни региони во Македонија. Во фокусот на извештајот се општините – Штип (Источен регион), Струга (Југозападен регион), Струмица (Југоисточен регион), Прилеп (Пелагониски регион), Гостивар (Полошки регион), Куманово (Североисточен регион), Велес (Источен регион) и Кисела Вода (Скопски регион).

Процесот на подготовка на годишниот Извештај за сиромаштија и социјална исклученост 2011 е поддржан од Институтот за човекови права „Лудвиг Болцман“ – Истражувачка асоцијација Скопје (БИМ-ФВ) и Австриската развојна соработкa

Извор Максим.мк

 
Напишете коментар

Posted by на Октомври 16, 2012 in Настани

 

KAPITAL – Промоција на годишниот Извештај за сиромаштија и социјална исклученост за 2011 година

KAPITAL – Промоција на годишниот Извештај за сиромаштија и социјална исклученост за 2011 година.

 
Напишете коментар

Posted by на Октомври 16, 2012 in Настани

 

MRT – Вести – Промоција на Извештајoт за сиромаштија и социјална исклученост за 2011

MRT – Вести – Промоција на Извештајoт за сиромаштија и социјална исклученост за 2011.

 
Напишете коментар

Posted by на Октомври 16, 2012 in Настани

 

Сиромаштијата во Македонија изнесува 31%

Сиромаштијата во Македонија изнесува 31%.

 
Напишете коментар

Posted by на Октомври 16, 2012 in Настани