RSS

Monthly Archives: Февруари 2013

НАЈГОЛЕМИОТ БРОЈ ГРАЃАНИ НЕМААТ МИНИМАЛНО ДОСТОИНСТВЕН ПРИХОД – Телма Телевизија

Катастрофално лошата економска состојба  во која живеат поголем број граѓани во Македонија може да биде надмината само со обезбедување минимален достоинствен приход.

НАЈГОЛЕМИОТ БРОЈ ГРАЃАНИ НЕМААТ МИНИМАЛНО ДОСТОИНСТВЕН ПРИХОД – Телма Телевизија.

Advertisements
 
Напишете коментар

Posted by на Февруари 18, 2013 in Видео, Инфо

 

АМАН не се откажуваме од враќањето на евтината тарифа на струјата

Барањата на граѓанската иницијатива Аман со 13.169 потписи не добиа поддршка од двете комисии (комисија за економски прашања и законодавно -правната комисија) вчера истот така на пленарна седница против предлогот на Аман гласаа 49 пратеници, 11 беа воздржани, а 4 гласаа за прифаќање на граѓанската иницијатива со која бара враќање на дневната евтина тарифа на струјата, како и да се укинат паушалните плаќања за оние кои се исклучиле од парното греење, односно за услуги што не ги користат. Гласањето се вршеше во отсуство на пратениците од опозицијата, која е надвор од Собранието. Но Аамн не застанува тука ,најавија дека продолжуваат со протести, но и дека една од опциите е референдум, но велат тоа е идеја која дополнително треба да се разгледа, бидејќи референдум и 150.000 потписи е тешка работа.

Видео од расправата  на собраниската законодавно-правна комисија

Линк од расправата  на комисијата за економски прашања

линк до блогот на Аман www.amanmk.wordpress.com

 
Напишете коментар

Posted by на Февруари 14, 2013 in Видео, Инфо

 
Видео

1

 
Напишете коментар

Posted by на Февруари 1, 2013 in Uncategorized